Filmhuis Leiderdorp

Coronacheck Toegangsbewijs

Bij binnenkomst in het theater scannen wij uw ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck app kunt u dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR code.  

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store.

Uw coronatoegangsbewijs kunt u op 3 manieren verkrijgen:

1.     Een Vaccinatiebewijs
Met CoronaCheck kunt u van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. In Nederland hoeft u hierbij geen wachttijd aan te houden. Zodra uw volledige vaccinatie geregistreerd is kunt u in de app of op de pagina inloggen met uw DigiD. Als u er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. 
Op de website www.coronacheck.nl leest u hoe u van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.
 

2.   Een negatieve testuitslag
U heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 40 uur oud. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater. Let op: u kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. 
Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

3.    Een herstelbewijs
Heeft u corona gehad en kunt u dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is uw coronatoegangsbewijs. Deze kunt u laten scannen bij de ingang van het evenement. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heeft u geen smartphone?
Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl
Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (Gratis) Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Of
Helpdesk Testen voor Toegang 088-7770809. Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

Misschien kan het digitaal spreekuur bij B plus C ook ondersteuning bieden. Informatie

Installeer de juiste app
Voor Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rijksoverheid.ctr.holder&hl=nl&gl=US
Voor IOS (Apple) : https://apps.apple.com/nl/app/coronacheck/id1548269870